Nagyon sokan nosztalgiáznak a nagymama vagy anyuka házi tésztáiról. Manapság ehhez egyre ritkábban jut hozzá az ember, pedig egyáltalán nem ördöngösség a házi gyúrt tészta elkészítése. A frissen gyúrt házi tészta íze köszönőviszonyban sincs a boltban kapható termékekével, mégis általában az utóbbit fogyasztjuk.
Nincs időnk, nem tudjuk miként kell otthon a tésztát elkészíteni, pedig nem is gondolnánk, hogy mindössze néhány hozzávalóból milyen egyszerűen összedobhatjuk saját magunk is. Való igaz, hogy a házi gyúrt tészta elkészítési ideje több, mint az, hogy a kész terméket bedobjuk a forró, sós vízbe, azonban megéri vele bíbelődni egy kicsit.
Ez főleg akkor helytálló, amikor a fogásunknak maga a tészta a főszereplője. A házi gyúrt tészta elkészítésének idejét pedig a modern háztartási gépekkel és eszközökkel akár 1 órára is lerövidíthetjük. Ha pedig nincs még ötlet, akkor a vous.hu weboldalon található finom spenótos ricottás receptből inspirálódhatunk, ami egy igazi tavaszi ínyencség, tele vitaminokkal.